GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Sunday, February 27, 2011

WALIMATULURUS - 18 & 19 FEB 2011

Salam.... Apa yang korang semua tahu berkenaan Walimatulurus??? Orang kawen! Majlis Persandingan! Semua jawapan tu betul... dan aku ada definisi mengenai walimatul urus ni yang aku cedok dari wikipedia. Actually banyak yang dapat dikupas dengan tajuk entri ni.

Mesti korang tertanya-tanya kan, apasal ada tarikh kat tajuk entri nie? Ya itu tarikh bahagia dan tarikh keramat. Kamu tepat sekali. On 18th bertukar sudah nama gelaran dari CIK, MS... Kepada PUAN.. dari anak dara orang kepada isteri orang. hehehehehe. Apa-apa pun, visit my others blog k, Dear Diana!


P.S: Moga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat..

Monday, February 7, 2011

New Page? New Me?

Salam all....

How are you all? lamak dah ku sik update rasa ku... agak bz kebelakangan tok ngan my new... new baby? hubby? hahhahaah Salah2... New life? erm... masih sama, silap2.. Cuba lagi cuba lagi. New.. New ... New Year? ya Betul.  yurp.. keja makin melambak, cuma dis year agak kurang la aku berjalan sana sini, just nak concentrate ngan keje kat office and kalau lah boleh... aku nak sangat2 g kursus induksi. JKM... tolong la selit2 nama aku. Kesian la kat penjawat awam seorang ni... dah dua musim tak merasa elaun memangku atau menaggung tugas walhal.. aku sebenarnya... ahhh malas la nak cakap. aku layak pun sebenarnya kalau based on dengan pekeliling yang sedia ada. Sabar je la..

Ok guys... since nie tahun baru, aku ingat aku nak bertukar kulit arr... Tukar Kulit?????
Malika Sherawat dalam cerita HISS selaku DEWI ULAR yang SEKSI tahap DEWA DEWI .. fuhh memang fuhh la... waktu first bertukar kulit dan menambah sepasang kaki dan tangan serta tak ketinggalan punggung yang org cakap FUHHH


Hahahhahaha banyak lah kulit... ingat macam dewi ular kat cita HISS tu ker. Nope... aku nak try nak cuba la... aku ada blog baru. Kiranya my 2nd? ooppps silap, yang ini bukan 2nd, tapi keempat. wahhh kalau aku lelaki dah cukup kuota aku ni.. ada 4 bini. So maybe after this aku akan more concentrate kat "bini baru" ehh... salah, kat blog baru. Walaubagaimanapun.... Yang lama jangan dilupakan, yang baru jangan diagung. (ala-ala wartawan Aduan Rakyat - Karam Sing Walia)

Kenal kan? Karam Singh Walia... Wartawan yang hebat lagi berani mati selain Mazidul dan Abg Rambut Ketak.. Ehhh Minyak Cap Buruh Ke? Betul2 melindungi Alam Sekitar atau disebabkan harga minyak naik????  Jangan marah ah.. Peace No War!

 k guys... ni link baru blog aku www.nordianasa.blogspot.com Baru lagi blog tu, baru satu post. Jangan tanya aku kenapa, p aku suka nak buat. Sebab FREE. hahhahaha so guys, SALAM MAULIDUR RASUL and tak ketinggalan gak HAPPY CHINESE NEW YEAR.

Monday, January 31, 2011

Macam-Macam Ada

Salam....

Ingatkan bila dah bertukar tahun dah tak da la problem lama datang balik. Tapi sayang aku tersilap. Kalau aku fikirkan balik, benda tu semua bukan la masalah besar pun cuma " that tiny mini little thing" yang aku tak nak appear balik dalam life aku. Ditambah lagi ngan kedegila-kedegilan si pelaku itu. Mari kita sama-sama tengok situasi ini :

SITUASI PERTAMA :

Sedang aku asyik dan taksub layan game kat my lappy, mengumpul mata tertinggi kiranya la.. tiba-tiba aku dikejutkan ngan satu panggilan telefon.Lebih kurang kol 2.30 pagi macam tu. seseorang yang aku kalau boleh tak nak dengar lagi dah suaranya melainkan die call gi tau yang hutang die kat aku die dah jelaskan. Tau tak korang apa yang menghiasi halwa telinga ku di pagi yang damai itu? 

"AWAK, SAYA SAKIT SANGAT- SANGAT"

You know what is my respond to him "KENAPA"  KENAPAAAA! Bukan lah rasa nak tau kenapa die sakit tapi KENAPA? dalam berjuta-juta orang kawan die, aku juga yang die call??? Then tiba-tiba letak telefon. Ermmm... p aku tak kesah sangat sebab aku kenal sifat sekor jin botak nih... Yes! IM CALLING U JIN BOTAK! I KNOW U READ this... dan dia mengharapkan aku return call or sms die balik. P sorry la... tak terfikir pun. Sebaliknya, die pulak yg msg aku lepas 30 minit and aku tak respond. bag tau "SAYA SAKIT SANGAT2". Ingat aku peduli ke ko sakit nak mampus ke? Dari mule-mule aku kenal ko, ko cakap diri ko sakit. LAST-LAST ko mintak duit. CUKUP SEKALI AKU KAU PERKOTAK KATIKAN.. JANGAN BANYAK KALI. Jangan BODOH sangat nak tunjuk kebodohan diri ko sendiri. 

Awak masih ingat tak dulu awak pernah marah saya and awak cakap SAYA ganggu hubungan awak ngan couple awak. Yang ntah sy sendiri pun tak tau pa jantinanya. Walhal saya cuma mengingatkan hutang awak kat saya yg awak tak jelaskan. Nak saya ringkaskan cerita, TAK YAH CUBA AYAT MERAPU SEDIH BANGANG ko tu... aku dah tau ko punyya jalan cerita. DENGAN PENUH YAKIN aku cakap nih. Sekarang ko nak marah aku ke? IKUT SUKA AKU LAH WEI, INI BLOG AKU, BUKAN BLOG KO AND CUKUP BAGUS AKU TAK MENTION NAMA KO... MEMADAI KALAU KO FAHAM SENDIRI! dan satu peringatan halus tapi tajam buat ko. HUTANG KO SESEN PUN AKU TAK HALALKAN LAGI... KALAU KO INGAT NGAN MATI, INGATLAH HUTANG KO. 

Maaf lah... susah aku nak percaya tentang diri ko, sakit ke apa ke, sebab ko selalu tipu aku. Boleh pulak sakit2 g mandi manda and bersuka suki ngan geng kat kolam renang? terapi ke? Jangan paksa aku cari kebenaran sudah lah ye..Walaupun tak lah banyak mana hutang die kat aku, p maaf... aku memang tak leh halalkan sesen pun. Lain kali, kalau rasa2 nak pow orang lain... dan taknak die tak halalkan hutang ko, Be NICE and be SMART NEXT TIME. AKU? aku pun tak ketinggalan bodohnye... sebab waktu ko mintak tolong kat aku, merayu-rayu kat aku, aku tolong ko jugak. Sebab ape? sebab aku ada hati perut lagi, walaupun dalam pada masa yang sama aku tau ini akan terjadi. APASAL yer... asyik yang tak bagus di pasaran je aku jumpe nie. Orang hipokrit... aku ni bodoh kot, bodoh sebab ingat tak semua LELAKI JAHAT?

- Kesimpulannya : aku gak yang ngok sebab lembut hati nak tolong. Tapi orang tak pulak lembut hati nak tolong bayar balik. 
- Pengajarannya : agak-agak la kalau nak tolong orang...dan sila bayar hutang anda ok. Hutang ngan along reti pulak nak bayar... hutang ngan aku? yerlah sikit je, sapa la nak bayar tapi kene ingat tu hutang... n aku tak halalkan lagi... so berdoa lah engkau mudah-mudahan hati aku lembut untuk halalkan yer.
- INFO : setiap penyakit ada ubatnya, sakit itu datang dari hati and minda yang kotor, penah dengar tak ada org yg memang dah dimaklumkan tempohnya untuk hidup sekian-sekian lama tapi masih survive. Sebab apa? die ada keyakinan kat ALLAH yang SATU. So jangan lupe and putus asa... Nyawa kita hanya boleh dicabut oleh Nya bila tiba masa. Bila dah d bagi tau sekian-sekian umur yang tinggal, so segerakan la selesaikan apa yang tertunggak n bukan jadi PE-NYA-NGAK!

SITUASI KEDUA :

Aku ambik keputusan untuk clearkan yang sebenar-benarnya petang semalam. Aku rasa LEGA ke bila dah buat apa yang aku putuskan? Owh Tidak! Lega hanya seketika... dan aku pilih untuk melupakan segala-galanya walau kadangkala kata-katanya menghiris hati wanita ku.Tapi takpa la... biarkan... janji die puas hati and bahagia ngan keputusan dia. MELUAT? yes aku meluat... macam die jugak meluat. Sometime aku perlu buat apa yang aku rasa aku perlu buat, p yang terbaik adalah tinggalkan segala-galanya. Tak perlu jadi baik hati nak memperjelaskan segala-galanya. Biarlah ini yang kali terakhir aku merasa sakit di hati. SAKIT gila dowh.Kekadang aku terfikir, tidak kah si pelaku terasa betapa sakitnya hati aku diperlakukan sebegitu rupa? Tidak kah si pelaku itu merasa betapa dirinya itu PENTINGKAN DIRI? Dan Tidak kah TERLALU KEJAM bagi insan yang satu itu membuatkan aku tersepit dari awal-awal masalah?

Bila ku renung kembali, kenapa ini semua mesti berlaku dalam diriku.. terlalu banyak persoalan dan kemungkinan yang timbul. Ya, salah satunya untuk aku lihat sendiri apa yang aku dah buat, mungkin ini KARMA, mungkin jugak ini semua untuk menyedarkan aku. Tapi hakikatnya... INI SEMUA BERLAKU KERANA NYA. dan aku hambanya yang hina menerima segalanya dengan penuh rasa syukur. Kerana apa? Kerana ku tahu Dia Masih sayangkan aku insan yang hina. Tanggungjawab ku adalah diriku sendiri, kerja, keluarga ku, agama dan untuk org-org yang aku sayang. Kekadang aku lemas dengan dunia, tapi aku cuba untuk survive. Kekadang aku penat untuk bercerita berkongsi dan mendengar, tapi... aku terpaksa.

Hidup, kalau semuanya mudah seperti yang dirancangkan itu bukanlah kenyataan. Hidup adalah mengharungi segala cabaran yang ada di depan. Walau ada kalanya aku jatuh tersasar, namun aku syukur kerana mampu bangkit. Semoga perjalanan hidup kalian tidak jauh tersasar dari landasan. Kalau tersasar cepat-cepatlah bangkit. Tahun 2011, penuh dengan komitmen, dengan kewujudan dua org baru dalam hidupku itu sudah cukup memadai. Dengan bertambah nya komitmen aku itu sudah memadai untuk aku terus fokus dengan apa yang ada di depan mata. Jodoh? itu termasuk dalam senarai ku namun bukan agenda utama ku. Bab jodoh aku hanya mampu Berserah pada Nya? Usaha? aku pasti berusaha ke arah itu kerana Nya.


Saturday, January 22, 2011

NEGATIF

AURA NEGATIF?

Apa yang anda tau? Pernah tak rasa aura semacam itu? Aku penah.. Selalu gak lately nie. Nape? hahahahah Wallahuallam. Kurang bersosial di laman sesawang atau dah jemu lagi meluat dengan internet ni. Kadang2, dari internet nie leh gak kita jumpa aura positif, dan macam tu gak ngan aura negatif. Internet ada AURA ke? mana ada kot. Yang ada aura si pengguna. Macam aku lah tue..

Kebelakangan nie, aku kureng ada mood.. sorilah.. aku menyampah lagi meluat kat seseorang tu. Wakakakaka... macam lah orang tak meluat tengok aku. Aku... aku... aku... siyes aku takda mood! Hah! Ahh x leh jadi ni, kalau dari pagi jumaat dah aku bad mood takkan la sampai ke pagi sabtu aku nak jadi cam ni. Astaghfirullahalazim.....

Bad day Vs Good Day??? 

Ade ke? ade kot... p pada aku lah, semuanya kerana minda dan hati kita. So kalau kita reti bawak diri, bad day pun leh jadi good day. Tapi kali nie, aduh, aku tewas lah, susah tul aku nak pujuk diri aku. Saat ni aku jadi sooooo la dasar tutup pintu. Y ah? bila lagi nak ada dasar pintu terbuka nie? Ehhh Makin aku pikirkan, makin jiwa ku kacau. Wat tak tau je. Esok ari Ahad, ujung minggu. chance aku nak bersantai2 d rumah. ???? PULAK dah..

(mesti korang yang baca pun tumpang bengong kan? Apasal la pompuan ni kan? Aku ok, Emo je dari pagi tadi.. Esok ok lah tu kot...)



2011 & New Year?

Salam...

Hari ke 22 di bulan Januari aku baru nak wish New Year? Ketinggalan la sangat2 kan? Erm tak kisah la, p biar pun lambat tahun ni tetap tahun yang baru, and orang suke nak pasang azam baru n so on. Pada aku? sama jer, takder beza nya pun. Beza nya umur bertambah 1 angka, life smakin complicated, aku semakin matang. Matang ke aku?

Sebenarnya, banyak yang nak ku updatekan, banyak yang aku nak share. Apa yg dah jadi kat aku last year, past2 year, n dalam masa 22 hari di bulan Januari 2011. Tapi, ku kira tiada sapa yang berminat pun. Coz aku bukan artis or diva, aku cuma DYANA.. DYANA and Dyana. Erm.... apa lagi yer... to many in my mind but too hard for me to say. Anyway just wishing u guys a happy new year and would like to say Thank U Very Much pada yang sudi singgah ke blog aku. 


Mood : Sad but relieve
Quote : Hidup ini bagaikan roda...





Thursday, December 23, 2010

NEED YOU : TRAVIE McCOY




I know its not your fault, but I’m? a locked door
Anytime I’m a mess by someone before
And I wish that I, I could find a key
To unlock all the things that you want us to be
Let me open up and start again,
But there’s a safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time.
I said I need you,
 
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

Call up the locksmith,
Tell him we need him quick
We’ve got a million keys,?
None of them seem to fit
While your on the phone,
Call up the clocksmith,
Cuz I could use some time,
Even the slightest bit


Let me open up and start again,
And break this safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time
I said I need you
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

I’m thinking now’s? the time,
Maybe its time to go, if I gave you my heart, be gentle,
I’m tired of laying low, lets give the world a show
And when you know, you know,
And when you know, you know, you know
And when you know, you know, you know, you know
And that’s why I need time

I said I need you,
I need you to understand, you, you, you (x2)
I need you to understand (x4)
I need you (x3)
I need you, you, you

It's Travie McCoy Day!

Salam...

Wahhhhh hari tok hari Travie. Aku mok post duak lagu Travie.. sigek lagu We'll be alright dan sigek gik Need U! so apa gik... layannnnnnn...........

Tudung On-line

There was an error in this gadget