GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Sunday, October 31, 2010

WELCOME NOVEMBER!

Hari pertama dalam setiap bulan selalunya bawak banyak makna untuk aku. P esok? pastinya bawak makna jugak ler... kalau sebelum ni, anniversary setiap bulan kami kenal, p esok hari baru untuk aku! Lusa pun cam tu.. 
Tenang setenag2nya rasa hati ku, mudah2an berkekalan lah hendaknya. 3 November bday bestfren aku, Faizura Ismail, then my bro, then my mom, then my bro in law, then 30 November! Well huhuhu.... biarkan la apa yg berlalu. Yang penting future n how to make it incredible day 4 me.

Nothing much can say... but that is what ive been tru, have to admit it, face it n get tru it... Its all happen, terjadi dengan izin Nya untuk mendewasakan aku. Alhamdulillah,

so pada insan2 yg membaca blog aku kalau ader la, hope anda semua stay possitive n jangan jatuh tak bgn2. Bersyukur atas apa yg berlaku walaupun itu semua satu musibah. Dari mana datangnya pelangi kalau bukan selepas hujan? Bukankan yg pahit itu satu penawar?  Bukankah kenikmatan itu selalunya membawa kepada kelalaian?  ALHAMDULILLAH.....

::AKU MAAFKAN, AKU HALALKAN, & AKU DAH REDHAKAN SEMUANYA::

Assalamualaikum....

Hari tok, actually semalam, aku dah msg nya n aku dah inform kat nya yg aku dah maafkan segala2nya. Harap nya kan bertambah lega n senang hati. mudah-mudahan aku pun mcm ya... lapang lah juak rasa dada lepas dah memaafkan org tok... walaupun aku tauk nya masih menipu aku. Hrmmmm pelik kan, kita dh ikhlas nak memaafkan pun nya maseh juak nya bulak kat aku tentang sesetengah perkara. Well, ya semua pun dah sik penting agik, nya pun dah dengar yg aku dah pun maafkannya.

Biarlah kalau nya mok bulak skalipun, apa yg pasti setelah ku maafkan ku redhakan, hilang lah segala2nya. Ya Allah, buang n hapuskan la segala sisa2 kenangan yg ada, n syukur juak kerana Mu aku terbukak pintu hati memaafkannya n dengan izin Mu jua, nya dapat dgr dr mulut ku sendiri.. Ya pun dah cukup bagus. 

Well dyana! ko mesti kuat n tabahkan hati ko k! jangan sedih2 lagi, jgn bazirkan air mata ko, pintu kebahagiaan dah terlalu hampir. Cukuplah Allah yang jadi pelindung ko, teman ko d dunia tok, n jangan putus asa ngan Nya k. Alangkah bagus kalau aku terus2an bersikap positif macam tok. Insyaallah aku pasti boleh. Tadik pun ko dh dgr dr kata2 nya juak, nya pun mcm sik kesah dah. So ko teruskan hidup ko tanpa berdendam kat sp2 k.  Esok, 1 November n aku akan jd Dyana yang baru... ceria, positif n sik lupak juak Insyaallah mcm yg penah somebody padah kat aku, Berbudi bahasa... aok.. aku cuba. aku cuba untuk kekalkan yg positif, Apa yg dah jadi adalah kehendakNya.. n Nya cuma izinkan sesuatu ya berlaku agar kita cepat2 tersedar dari lena.

Bila mcm2 jadi, kita nampak sapa kawan kita, sapa lawan, sapa keluarga n sapa yg benar2 ikhlas kat kita. Pada aku, nya mungkin xda pilihan pun mok semua tok terjadi. Tapi ahh ntahlah... semua org ada pilhan dan nya pilih untuk mengenali aku untuk menyakiti aku. N aku pilih juak terimaknya apa adanya, walaupun disakiti, aku terimak juak untuk memaafkannya yg ku kira sik semua org sanggup buat. Maybe pada pandangan org terdekat ngan aku, aku bodo sebab memaafkannya... lepas apa yg nya dah buat. Mungkin, p aku buat tok semua sebab aku dh sedia n sik maok lagik. Dats y aku maafkannya.. maafkan n menerimak is two different thing. Afterall, nya sik penah mintak aku terimaknya balit juak. 


" Memaafkan org yang berbuat salah dengan hati yang ikhlas, Insyaallah akan membawa kita ke pintu bahagia. Kebahagiaan pasti ada kalau kita ikhlas, dan dengan memaafkan org yg berbuat salah bermakna kita dah membebaskan diri kita dr jd org yang pendendam"

Tuesday, October 26, 2010

:: LEBIH BAIK AKU BEGINI ::

Assalamualaikum....

Dah terlalu lamak rasanya aku sik update blog aku tok. Macam2 jak berlaku d sekeliling aku sepanjang aku sik mengup2datekan blog aku. Aku couple, kenak curang, kenak tipu  n kenak tinggal. Huh... kalau lah boleh aku sik maok ingat semua ya. tapi apa kan daya aku. Semuanya memerlukan masa. kenak la ooo hati aku sik semudah ya nk melupakannya mcm nei aku nerimaknya???

Bukan lah sebab nya bagus nya handsome... tp aku kecewa n berfikir apa salah aku sebenarnya... apa aku dah buat sampei dalam banyak2 org kenak mesti aku lah yang melaluinya. Aku masih juak mok bertanyak kenak mesti aku walhal aku tauk tok sebenarnya sebab tuhan sayangkan aku, nya sik maok aku pergi jauh. Syukur juak aku bila aku dah nampak semuanya n dlm jangka masa yg agak awal. x lah lamak ku nanggung seksa. huhuhuhu.... Cuma aku rasa kesal, lepas apa semua terjadi lepas semua kesalahannya ku maafkan, lepas aku dah nerimaknya sepenuh hatiku, kenak mesti time tok juak nya menghancurkan hati aku.

Walhal nya tauk kisah aku sebelum tok p apa lah? aku seboleh2 nya mempercayainya p lepas nya ninggal aku mcm ya jak pa ada kah kata2 nya yg patut aku percayak? Kekadang aku salahkannya. Salahkannya sepenuhnya... kalau sik kerananya aku sik kan sesakit tok... Aku pasti bahagia pasti lebih ceria. kata dirik ku pun lah tek nak..  Thank u Banyak2 lah ko molah aku macam tok, membuatkan aku sedar yang sikda pun org ikhlas dalam dunia tok. n aku cukup pasti kalau dah kasanova ya kasanova lah juak... ku harap ko berubah la.. n ko berkata benar. P sampei juak hati kau molah aku cam tok.

Tapi kan sik ku sangkak ko sungguh2 lah sik bertanggungjawab. Kalau ko baca blog aku tok, mesti ko rasa aku marah kan? Aku dah sikda rasa agik nak marah n bencik pun lebih lagik... cuma aku menyesal kenal ngank kau. Siklah ada guna aku kenal kau kalau kau hadir cuma utk menyakitkan hati aku n melukakan ati aku. Thank u juak atas rasa sayang yang penuh kepalsuan yang ko berik kat aku slamak tok. Insyaalallah kalau aku cukup kuat... aku mampu juak menghadapinya... bukan nya bermakna aku mati aku sik berdaya bila ko tinggalkan aku, bila ko permainkan aku. Semoga kau bahagia selagik ko mampu... tapi jangan ko harap ko akan bahagia kalau dapat mengecewakan org. Ku berdoa moga tuhan bukak pintu hati aku untuk memaafkan segala kesilapan kau sebab aku sik berniat pun nak memaafkan kau sampe aku mati skali pun.

Buat masa tok biarlah aku ngan kerja aku, idup aku ngan keluarga aku. Panjang agik perjalanan aku walaupun aku sik tauk bila nyawa aku akan d cabut... Thanks lah owhhh.... dulok ko penah madah aku sik bahagia sik da guna kata kau nak? Bahagia???? Seakan2 sik wujud jak lam idup aku.

Tudung On-line

There was an error in this gadget