GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Tuesday, January 12, 2010

JUWITA

BILA AGAKNYA AKU AKAN JADI JUWITA KAT SOMEBODY LAGI YER????



Nubhan - Oh Juwita

Duhai Juwita sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini
Duhai Juwita masihkah hancur hatimu
Setelah patah ditinggalkan kekasihmu
Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu

(korus)
Akulah lelaki yang bisa mencintamu
Hingga nanti aku akan mati
Akulah lelaki yang bisa menjagamu
Hingga nanti akhir nafasku ini

Duhai Juwita sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Tak akan ada lagi
Lelaki yang bisa
Mencintamu seperti ku

(ulang korus 2x)


:. Best lagu nie... muziknya catchy! 1st dengar ingat lagu AYAMAS tadi or lagu Happy Together...

SELAMAT MALAM SAYANG!

Salam semua... malam nie aku terasa sunyi n sepi jerk tambah gk kat luar tu ujan. Tengah2 aku dok search lagu2 yang best, seorang teman FB mengingatkan aku ngan lagu Selamat Malam - Faizal Tahir. Setiap kali aku dengar lagu nie aku pasti terkenangkan dua perkara; Adik ku bernama Ain yang ske sgt kat lagu nie... n aku terkenang waktu zaman bercintan2 dulu. hahahhaha...

Aku tak tau la apa yang specialnya, p setiap bait2 perkataan dalam lagu nie, bisa buat aku jauh... jatuh, mengelamun n suddenly hati ku duk dak duk dak duk dak... rindu kan seseorg. Erm sekali sekala aku terpk la gak kan, kan best kalau ada lelaki sanggup or tak pun just dedicated lagu nie kat aku. Tinggi sangat ke permintaan aku nie? rasanya tak... ntah lah, aku rasa tersentuh ngan lagu nie... lebih2 g, "kan ku jadi arjuna dalam mimpimu"... pergh... menusuk tu. tp realitinya... bila kita ske kat seseorg tu, bila kt msg die, alih2 die jawab sepatah je... such as "K"... apa maknanya kalau bukan bermaksud yg org tu tadak mood nak msg kita mcm nak tak nak je kan? kecik hati ku..

Dats y la kekadang aku selalu reply msg mcm tu gak, p bukan kt org yg kita sayang p org yg kita tak berapa berkenan.sebab pada aku lah, kalau aku dh jawab sepatah tu maknanya aku bz or aku boring n tak da mood langsung nak mlayan umat tu. erm... melalut pulak kan? tu lah kan ada org concern kat kita, kita tak sudi pulak... Sometimes aku rasa hidup aku nie dah sepi, n ko kosong... semangat kerja dah hilang. aku lebih suka dok sorg2 n tak nak ada org temankan aku waktu nie... seolah2 bersendirian tu macam dah terlalu sebati ngan aku.

K guys... nie aku post skali video clip p bukan yg rasmi lah bagi lagu Selamat Malam - Faizal Tahir n beserta liriknya.. Enjoy!



Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku



P.s: pada aku, bukan penyanyi yang ku minati tapi lagunya, melodinya n lirikbya... perasaan ku jauh sepi n tenang bila dgr lagu nie... hanya aku yang tau, betapa terusiknya aku dengan lagu ni ... moga malam ku indah..

Tuesday, January 5, 2010

HAPPY NEW YEAR ALL!


Salam....


Sekarang dah 6hb Januari, aku baru nak wish Happy New Year.. tapi rasanya belum terlambat lagi nak wish "Happy New Year" nie. Kalau masuk je taun baru pasti sinonim ngan soalan ni kan ? :
Apa azam tahun nie?
Azam tahun lepas tercapai ke?
Cam ner ngan sambutan new year korang?
BILA NAK KAHWIN?????????
BILA NAK KURUS???????????

Macam-macam lah persoalan yang timbul... p soalan yang di"bold" kan di atas tu la yang bonus tu. Heheheheh Especially yang kat bawah skali. Erm..... azam taun2 yang lepas lagi masih lagi KIV, dah bertahun2 dah KIV. p so far, tahun 2009 nie ada yang manis ada yang pahit... tak kira la jadi ke atas aku sendiri atau ke atas orang yang terdekat ngan aku... Walau apa2 pun.... aku bersyukur, semuanya mematangkan aku... hopefully. Hrm.... bila kenang2 balik, macam2 jer ye yang jadi lam taun 2009 nie... banyak perkara yang tak ku rancang terjadi.

Bagi permulaan 2010, everything was doing fine... so far. Last 3rd January 2010, hari bahagia buat auntie ku.. This coming February hopefully will be my sister's wedding, Insyaallah... and 1 more thing, dis year,I start my day at KL... ooopps not KL actually but somewhere in Peninsular Malaysia... wakakakaka...

Esok, 6.01.2010 Miri, here I come.... erm... rindu nak keja, p bila dh start keja malas pulak. hahahhahaha... manusia macam tu lah. Apa2 pun, bila bermula tahun baru macam2 yang kita harapkan, ada yang berharap dapat bertemu jodoh, karier berkembang, slim pada yg gemuk... ---> semuanya menuju ke arah aku... Of course la, its my blog maa. Kawen? ntah lah... Slim? lagi lah ntah... wahhh... kali nie aku tak leh delay2 ag nie... aku mesti ubah sikap ku...

Anda pulak bagaimana? dapat ubah ke sikap anda? saya? hanya saya jer yang tau... huhuhuhu

Tudung On-line

There was an error in this gadget