GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Tuesday, January 12, 2010

SELAMAT MALAM SAYANG!

Salam semua... malam nie aku terasa sunyi n sepi jerk tambah gk kat luar tu ujan. Tengah2 aku dok search lagu2 yang best, seorang teman FB mengingatkan aku ngan lagu Selamat Malam - Faizal Tahir. Setiap kali aku dengar lagu nie aku pasti terkenangkan dua perkara; Adik ku bernama Ain yang ske sgt kat lagu nie... n aku terkenang waktu zaman bercintan2 dulu. hahahhaha...

Aku tak tau la apa yang specialnya, p setiap bait2 perkataan dalam lagu nie, bisa buat aku jauh... jatuh, mengelamun n suddenly hati ku duk dak duk dak duk dak... rindu kan seseorg. Erm sekali sekala aku terpk la gak kan, kan best kalau ada lelaki sanggup or tak pun just dedicated lagu nie kat aku. Tinggi sangat ke permintaan aku nie? rasanya tak... ntah lah, aku rasa tersentuh ngan lagu nie... lebih2 g, "kan ku jadi arjuna dalam mimpimu"... pergh... menusuk tu. tp realitinya... bila kita ske kat seseorg tu, bila kt msg die, alih2 die jawab sepatah je... such as "K"... apa maknanya kalau bukan bermaksud yg org tu tadak mood nak msg kita mcm nak tak nak je kan? kecik hati ku..

Dats y la kekadang aku selalu reply msg mcm tu gak, p bukan kt org yg kita sayang p org yg kita tak berapa berkenan.sebab pada aku lah, kalau aku dh jawab sepatah tu maknanya aku bz or aku boring n tak da mood langsung nak mlayan umat tu. erm... melalut pulak kan? tu lah kan ada org concern kat kita, kita tak sudi pulak... Sometimes aku rasa hidup aku nie dah sepi, n ko kosong... semangat kerja dah hilang. aku lebih suka dok sorg2 n tak nak ada org temankan aku waktu nie... seolah2 bersendirian tu macam dah terlalu sebati ngan aku.

K guys... nie aku post skali video clip p bukan yg rasmi lah bagi lagu Selamat Malam - Faizal Tahir n beserta liriknya.. Enjoy!



Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku



P.s: pada aku, bukan penyanyi yang ku minati tapi lagunya, melodinya n lirikbya... perasaan ku jauh sepi n tenang bila dgr lagu nie... hanya aku yang tau, betapa terusiknya aku dengan lagu ni ... moga malam ku indah..

No comments:

Post a Comment

Tudung On-line

There was an error in this gadget