GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Thursday, December 23, 2010

NEED YOU : TRAVIE McCOY




I know its not your fault, but I’m? a locked door
Anytime I’m a mess by someone before
And I wish that I, I could find a key
To unlock all the things that you want us to be
Let me open up and start again,
But there’s a safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time.
I said I need you,
 
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

Call up the locksmith,
Tell him we need him quick
We’ve got a million keys,?
None of them seem to fit
While your on the phone,
Call up the clocksmith,
Cuz I could use some time,
Even the slightest bit


Let me open up and start again,
And break this safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time
I said I need you
I need you to understand, you, you, you
I need you to understand, you, you, you

I’m thinking now’s? the time,
Maybe its time to go, if I gave you my heart, be gentle,
I’m tired of laying low, lets give the world a show
And when you know, you know,
And when you know, you know, you know
And when you know, you know, you know, you know
And that’s why I need time

I said I need you,
I need you to understand, you, you, you (x2)
I need you to understand (x4)
I need you (x3)
I need you, you, you

It's Travie McCoy Day!

Salam...

Wahhhhh hari tok hari Travie. Aku mok post duak lagu Travie.. sigek lagu We'll be alright dan sigek gik Need U! so apa gik... layannnnnnn...........

TRAVIE McCOY : WE'LL BE ALRIGHT




We are young, we run free
Stay up late, we don’t sleep
Got our friends, got the night
We’ll be alright

Tonight you won’t be by your self-self
Just leave your problems on the shelf-shelf
You won’t wanna be nowhere else-else
So let’s go, so let’s go (we got the club like)

(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) and all the girls sayin’
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) the whole world sayin’
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) yeah, yeah, come on let’s
Get drunk, toast it up, we don’t give a fu—

We are young, we run free
Stay up late, we don’t sleep
Got our friends, got the night
We’ll be alright

Throw our hands in the air
Pretty girls everywhere
Got our friends, got the night
We’ll be alright

(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) alright, alright, alright
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) ah, ah, ah, ah
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) alright, alright, alright
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) ah, ah, ah, ah

We walk the streets like we don’t care-care
Our middle fingers in the air-air
So come and join us if you dare-dare
Yeah let’s go, yeah let’s go (we got the club like)

(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) and all the girls sayin’
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) the whole world sayin’
(hoo-oo-oo-oo-oo-oo) yeah, yeah, come on let’s
Get drunk, toast it up, we don’t give a fu—

We are young, we run free
Stay up late, we don’t sleep
Got our friends, got the night
We’ll be alright

Throw our hands in the air
Pretty girls everywhere
Got our friends, got the night
We’ll be alright

It feels like, ahh-ah-ah-ah-ah
(It feels good, don’t it?) ahh-ah-ah-ah-ah
(yo, yo, yeah, d-don’t it?) yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
(yeah) We’ll be alright (ahh!)

It feels like, ahh-ah-ah-ah-ah
(It feels good, don’t it?) ahh-ah-ah-ah-ah
(yo, yo, yeah, d-don’t it?) yeah, yeah, yeah, yeah, yeah
(yeah) We’ll be alright (uh-huh, ha-ha)

We are young, we run free
Stay up late, we don’t sleep
Got our friends, got the night
We’ll be alright

Throw our hands in the air
(ahh-ah-ah-ah-ah)
Pretty girls everywhere
(ahh-ah-ah-ah-ah)
Got our friends, got the night
(yeah, yeah, yeah, yeah, yeah)
We’ll be alright

Thursday, December 16, 2010

Macam Bulak Jak kan?

"Aih... ko nie kejap kat sane kejap kat Kuching.Dekat ke tempat ko ngan Kuching tu?"
 
Slm... macam ya lah statement yg ku dapat. Ada juak kengkawan sik cayak bila ku madah giya. Aku pun sm. P kawan2... bukan nya best pun sebenarnya kalau yg ditinggalkan d stesyen ya masih melambak keja. Ada waktu best lah. P kinek tok aku sanggup ke sia ke sitok, sebab komitmen kerja & komitmen untuk dirik ku n my new hubby.

Kekadang terpikir ku, mun ku belaki ngan org kuching, save budget ku nak temu laki. hehehhe Sambil minum menyelam aek. Betul kah peribahasa ku ya. Lamak dah sik berbahasa n kurang membaca yalah bahasa pun da kureng.

DAN MACAM SIK CAYAK JUAK... sal meeting tadik pun sama wak. Jabatan lain kenak soal macam2. p aku simple jak. Thanks SS sebab sik banyak tanyak. P pahal oo? adakah berkat aku berbaju biru, bertudung biru n berskirt itam ari tok? hahhahaha asa manis asa sweet lah? Apa-apa pun.. ALHAMDULILLAH..

kamek org meeting sik lah sekamboh tok... beysa2 jak

Saturday, December 11, 2010

UP (2009) MOVIE



Movie tok kalau tak org tangga giya ajak macam sesuai untuk kanak-kanak ajak kan? P aku, yang boleh jadi mak budak pun layan juak cita animasi tok. Best lalu. Kenak ku asa best, sebab di balik cita yang sik logik ya... ada pengajaran lam cita ya. Bah apa nak logik nya kalau org leh ke hulu ke hilir, meredah belantara, belawan ngan asuk-asuk (anjing-anjing) yang pandei berkakar (bercakap) sambil mengusung rumahnya ngan kuasa belon-belon warna-warni. Pengembaraan seorg laki tua ngan miak yang debab lagik lah cute.

MR. FERGUSON kalau ku sik silap lah ngan RUSSEL si Debab yang cute, star utama lam cita tok. Mr. Fergusson ya seorg lelaki tua atau lebih kacak digelar warga emas. Nya kehilangan isteri nya ELLIE. maybe wife nya ninggal sebab tua lah. Aku sebelum tok penah nangga sigek video clip yang dipolah nembiak IT, makei cita tok sebagai backgroundnya. Kisah CARL FERGUSSON ngan ELLIE. So sweet...p ujungnya sangat lah sedih. bila Ellie meninggal n tinggal lah carl sorang2. Banyak benda and impian nya duak kongsi n mok tunaikan. Tapi sayang ELLIE pergi dulok untuk selama2nya sebelum nya.

MENGEMBARA - pergi ke sigek tempat air terjun tok adalah salah satu impian nya duak. Jadi Carl pun siapkan umahnya ngan memasang belon2 warni-warni.MOTIF??? supaya umah ya dapat terapung & nya dapat mbak rumah ya ke sia sitok. APAHAL? sebab rumah ya lah kenangan nya ngan ELLIE, Separuh hidupnya ada dengan ELLIE di rumah ya. GILA KAN? GILA sebab nya TERLALU CINTAKAN ISTERINYA. Kinek tok tak orang rasa tak org kan jumpa sik orang yang macam ya? Jangan padah sik ada. Ada, tapi hanya pada warga emas ajak. Sebab? sidaknya ikhlas sesama dirik. Masa yang di lalui ya terlalu lama... masa daknya berkongsi hidup ya lamak..suka duka bersama. Kinek tok? ada nang ada... p banyak juak org2 veteran berolah saat waktu senja daknya.

Suka ku nangga life mak n bapak ku. Simple,dak duak sik penah agik melancong sama-sama. Yalah kali sebab duit banyak abis untuk aku abnd adik2 ku. Thanks Mak, Thanks DIDI.. APA IMPIAN AKU? aku teringin mok ada husband yang punya ciri-ciri macam bapak ku. Bait & Penyayang. Bila aku madah macam ya depan mak aku, mak ku madah... INSYAALLAH... sambil tersenyum. Pandei mak milih eh.. Bapak ku simple jak, mak ku pun simple jak. Aku teringin nak mbak dak duak bercuti so aku mesti plan bagus2. Bulan tok sepatutnya aku gi KK makan angin ngan sidak. Tapi, macam nei juak aku nak mbak daknya ke KK kalau kekangan kerja jadi penghalang. Kerja ujung taun makin banyak. Orang lain leh nyaman2 bercuti. Tapi Aku? Terkejar sia terkejar sitok. Tapi bagus juak la.. dapat ku melupak sikit sebanyak problem yang lepas2.

Erm... aku mesti settle satu-satu lok. Next year ku nak ator cuti.. aku nak mbak daknya bercuti. Mun nak bercuti maknanya aku kenak carik duit lebih. Sabar k ain, mak... lak ku atur cuti k.

Kembali merepak

 Salam.... 

Agak lamak juak ku sekda update blog aku. Sangat2 lah sibuk & otak gik berserabut ngan macam2. Mujur aku sik engaged ngan sapa2 at this moment kecuali nya. P sikpa, nya memahami aku dengan baik.Susah mok jumpa org yang sangat memahami dirik aku. KERJA? sik kan pernah habis pun tp yalah life aku. Pegi keja balit keja, travelling, nait turun flight walaupun kepak, lelah tapi yalah yang ku anggap rezeki. 

STRESS? Jangan cakap lah... stress ngan keja, ngan life, hidup d kotak katikkan oleh beberapa org yang sik pat nangga aku senang. Ya pun biasa juak udah. CUACA? cuaca di Limbang kebelakangan tok mala jak ujan. P aku suka hehehhe sebab sejok, cuma kereta leh kotor la. MIRI? pun sama juak cuaca. Malar jak ujan. KUCHING? Pun sama juak. P kejap2 panas. Bila lah lagik aku nak ngerayo2 di KUCHING owh? Next week ku g kuching agik. Setiap minggu rasanya aku g Kuching. P sik pernah pun ku ambik kesempatan untuk jenjalan di Kuching. 

Next week Selasa aku balit Miri.. malam nya ingat nak g esplanade. Arap2 sik ujan. Ingat nak ambik gambar pemadangan waktu malam. Arap2 best suasananya mcm last week. owh bercakap pasal gambar... Memory card ku jahanam... abis gambar2 family ku. sik pat nak d selamat. sedih juak bila dikenang. Anyway.... tok lah yang sebenarnya aku nak share.. Share pasal cita UP. debah tok nya pun thriller. Next Post aku cita pasal cita UP tok dari sudut pandangan aku.

 
 


Kinek tok? Mintak maaf mintak ampun... sekda temu org macam ya agik. Mungkin ada, tapi bila dah tua2 lah. Kenak? sebab sidak sama2 melaluinya. Melalui masa tua bersama. Then bila kehilangan baru tauk pa rasanya.

Sunday, December 5, 2010

MAAF... MENGGANGGU..

Salam, maaf mengganggu... Ahhhh aku cukup bencik nengar mukadimah ya. Bencik aku bencik! Ilang dah rasa sabar aku, ilang dah rasa hormat aku. Aku sik tauk kenak, tapi ya yang aku rasa tiba2. Kenak lah ko maseh suka nak molah idup ku makin ngereco. UDAH LAH! Aku dah skali memafkan kau, hulurkan sebuah ikatan persahabatan walau hati aku cukup LUKA... tauk kah kau? HATI AKU CUKUP TERLUKA! 

Dah bagus2 ku nerimak kau sebagai kawan aku, kakya kau bulak gik ngan aku macam2. Sesuatu yang ko sik pernah sedar kah? Kau ngan nya sama! SAMA jak... NGAM Lah kitak duak ya lok! AKU BENCIK AKU BENCIK KAT TAK DUAK!... Kalau aku sik da iman, WAJAR AKU MADAH KITAK ORG DUAK YA MENGHANCURKAN HIDUP AKU YANG AMAN! YANG KAU??? KENAK LAM BANYAK-BANYAK EMPUAN AKU KAU PILIH KENAKKKKKKK??????

Saat tok, aku rasa aku benar2 maok berterais, rasa nak ngempas barang, mun dapat rasa nak ku tampar-tampar muka dak duak ya. AKU CUKUP BENCIK!  Maok ajak aku nangis depan notebook aku. Tapi sekda guna... ASTAGHFIRULLAHALAZIM.... sabar dyana sabar... pedulikan orang-orang macam ya. Udahlah... lap air mata ko k.. Sidak duak sik kesah ya semua, biarkan sidak duak. Biarkan ajak. huh.....

MAAFLAH... cukup aku dah memaafkan sekali, jangan ditageh lagik banyak kali. Cukup aku ikhlas, jangan ko buat aku sik ikhlas, cukup udah ku pujuk dirik ku, ku pendam rasa ku demi jaga hati kau. Cukuplah... Apa perlu aku tengking kau kah, berkasar ngan kau kah? Bukan aku punca segala-galanya, bukan aku... Cukup kau dah kenal aku sapa, Udahlah, jangan ganggu aku agik buat masa tok. Biarkan aku sendirian. Jangan lah ko nyakit ati aku agik. Kalau kau ada hati, tolonglah, hormati aku. 




Thursday, December 2, 2010

ANTARA U NAK ATAU TAK JER!

Salam...

Aku sik lah ada degree bahkan diploma pun ku sik da.Mok-mok lagik bila melibatkan Psikologi. Dui, jauh skali jak. Aku study benda-benda teknikal, sikda psychology pun. Tapi, berkat rajin nyakit dirik pun, rajin maca buku, (p aku ukan ulat buku k...) so ku share lah sikit.

Dalam idup tok, sapa yang sekda KONFLIK? Semua org ada. terserah pada dirik kita jak cam nei nak handle konflik ya. Aku pun cukup kaya ngan konflik idup. Macham-macham... p apalah gilak konflik aku ya mun nak dibanding oleh org lain. Macam-macam gik konflik daknya... SO

SEGALA-GALANYA TERSERAH PADA DIRI ANDA
ANTARA ANDA NAK ATAU TAK NAK JER!
ANTARA NAK LUANGKAN MASA SEKEJAP UNTUK BERFIKIR ATAU TAK
NAK MENGIKUT SAHAJA KATA-KATA ORANG ATAU KATA HATI DIRI TU
WALAU APA PUN, SETIAP KEPUTUSAN PASTI ADA KESANNYA
TAK KIRA LAH PRO ATAU KONTRA
JANGAN TAU MENYAHUT TAPI TAKUT NAK MENERIMA HABUAN NYA..
ANDAI GAGAL YANG KITA DAPAT JANGAN KITA SALAHKAN ORANG SEKELILING
SEBAB......
KITA DIBERI PILIHAN UNTUK MEMILIH
SIAPA YANG TAK BERHAK MEMILIH? 
ORANG YANG AJAL NYA DEKAT? YANG DI DALAM KEADAAN DARURAT JER KOT..
TAPI KITA? ANDA? MASEH ADA PELUANG UNTUK BERFIKIR, GUNAKANLA..
INTERNET KAN ADA... CARI LAH MAKLUMAT.. JANGAN CARI PENYAKIT DARI INTERNET
INGAT... IKUT RASA BINASA
IKUT HATI? BOLEH MATI OOO..
RENUNG-RENUNGKANLAH... SEMUANYA TERLETAK PADA DIRI JER..
NAK ATAU TAK NAK JER!

Sengaja ku tujukan buat diri ku sendiri, kalau yg lain rasa pendapat aku betul, sila lah renung2kan... Aku bukan nak mengajar, cuma aku berkongsi. Aku puas tersalah langkah, terulang apa yg salah... tapi sampai bila kan? Terserah pada dirik jak lagik. Maok ka sik maok.. Kalau rasa mejal maok juak, GO AHEAD, janji hati ya dah diperkasakan ngan kesakitan. Pada aku, sakit ya ubat, nyaman ya penyakit.










Salam all... suka nar ku ngan lagu tok. Ri marek aku berik lagu tok kat BFF aku, Cik Su... Koatan nya sakit ati tek nak... Ini ari, aku yg sakit ati. Aghh geram ku ehh... apa hal sik faham2.. kenak lah suka mengganggu hidupku... nei la janji ko lok? terit madah tauk ya tauk tok TAPI????? Ei.... suka betul bikin org sakit hati, geram and PANAS saja. Semadi ku gk ngenang dirik ku sapa... mujur gk pat sabar. Kerja-kerja..

Macam nei lirik ya, macam ya lah ku rasa... p tiada kaitan ngan dunia cinta ku ah... cinta ku tenang-tenang saja.. wpun nya merinsak nek tok.. Sabar la hubby... mun cuaca bagus ku take care ko k. Next week kita sama2 g Miri k. Jumpa dak d Miri. 


Sakit hati, bikin sakit hati
Semua ini terjadi berkali-kali
Ngga pernah aku mengerti, mengapa begini
Masih saja kau selalu ingkari janji

Cobalah rasakan apa yang kurasa

Hati ini sakit dibohongi
Setiap kali kau tebar ribuan janji
Nggak pernah terbukti cuman mimpi

Kau taburkan bunga di angan-angan

Hingga jiwa ragaku melayang
Saat semua kembali, aku tersentak
Yang kurasa hanyalah kecewa





Tudung On-line

There was an error in this gadget