GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Tuesday, February 19, 2008

TuLAHhHhH !!!!!!

Assalamualaikum & peace to allz!!!
Emmm... nie ari aku nak story pasalkejadian yang menimpa aku n my fren... hahahhahahaha. Tok lucu pun cerita wei.. lucu giler... kata org Miri, Cali g-lak . Emmm B4 I proceed to my story.... I would like to ask all of u something. Do u know what is TulAHHH ??? Aaaa... Tulah tu mcm mendapat nasib malang pas buat sesuatu yang tak berapa baik la... Dalam kes kitarang nie... takdalah buat benda yang tak baik. Biase2 je.... heheheheheh.Okla.... nak di jadikan cerita, semalam iaitu bersamaan ngan hari Isnin aku n 2 org lagi member ku sepejabat nak kuar mamam... dalam kitarang bertenggek kat meja member sorang nie.. ntah apa rezeki kita rang... datang la sorg mamat nie... bagi note RM50 kat we allz. Kitarang at first wat tak tau jer... pastu.. die cakap, "Saya belanja kamu orang" haaa terbukak mata nie... laju je tangan ambik n cakap TQ. Kitarang bersyukur nie. hehehehe. P note 50 tue, takdalah sebanyak lam picture tu... baru sekeping jerk... p kitarang dah excited macam dapat sekarung guni duit jerk. hehehehhehehehe

Abis lah da part dapat duit tu.... so kitarang pun jenjalan la kat Miri... almaklumlah... org dah belanja so kitarang g lah kan. heheheheheh.. dalam sonok2 nak g makan tu, kitarang lupe nak letak kupon parking... Aduhhhh kene saman kitarang pas tu. Ingatkan pas mamam td adalah duit lebih ag... p duit lebih tu untuk bayar saman parking kereta la pulak. Hehheheheh ingatkan nak dapat untung tadi p at last duit kuar gak. Yalah nak namanya tulah.... niat ada ke lain ikit. Ya lah tuhan merik pengajaran kat mek org. hihihihihi....
Pas abis mamam n bayar saman, kitarang pun gerakla balik. Owh ya... aku
rasa kan, tu lah 1st time Parking Attendan tu jumpe org bayar saman kereta gelak2. yerlah... kelakar. Konon tadi nak makan sendiri duit tapi kitarang bertiga kene collect duit lak bayar saman. Nasib bek tak banyak. RM15 je. p kalau aku letak kupon? baru kuar 42 sen jerk. hahahaha tu lah kan, excited punya pasal sampai tak perasan pun tempat parking tu kene bayar. Pas setlle bayar saman, kitarang pun balik pejabat. Masing2 tersenyum sendiri bila ingat balik kejadian tue. Nak dijadikan citer ag... kawan aku yg dua org nie, kuar lagi pas tu. Nak g Maybank. Ada urusan keje. Haahahahaha... yang kelakarnya, member aku jatuh tersungkur kat tangga bank tu. Mujur member yg sorg tu je ader tgk. Kalau tak, haru tu. Ingatkan pas saman tadi abis lah bala kitarang... rupe2 nye tidak. nasib bek bala aku ngan kawan ku yg sorg tu setakat bayar saman. Yang sorg g sampai jatuh tersungkur <---- entah2 niat jahatnya lebih dari aku ngan member ku.
Bayangkan kalau kitarang dapat duit sekarung guni cam lam gambo tu...
Rasanya tak abis lagi kot tulah kitarang tue. Heeeeheheheheh.... Kepada 2 org rakan sekerja ku... jgn risau, nama korang aku tak siarkan pun. Biarlah aku yg mendapat nama. wakakakaka. Satu pengajaran bersama buat kami bertiga...
Moral of the Story !!! Jangan Tamak!!!!

No comments:

Post a Comment

Tudung On-line

There was an error in this gadget