GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Tuesday, February 12, 2008

Yang Pertama


Assalamualaikum n peace to u all.
Pagi nie ujan turun lagi.... waktu aku kene bangun awal untuk g keje pulak tu, kalau dapat bergulung lg <--pemalas tul kan???. Kalau ku ikutkan sangat rasa hati untuk teruskan nikmat tdo gak td alamatnya tak g keje la aku. Sebabnya, chances nak tertinggal tu tinggi banget loh... Untuk pengetahuan anda semua, ni first post ku d blogger nie. So nak memperkenalkan sket style bahasa yang akan ku perkenalkan. Ni bahasa rojak, kalau Dewan Bahasa & Pustaka baca habis la aku... yelah merojak kan bahasa.
Apa yg aku maksudkan ngan bahasa rojak ni, aku akan menyerapkan serba sedikit bahasa ibunda ku, Bahasa Kedayan (Penduduk Peribumi Sarawak) , Bahasa Melayu Sarawak, Bahasa Iban, Bahasa Indon <--- terpengaruh ngan citer indon, dan a little bit English. So, kalau ada frasa2 yg korang kurang paham just ask k... tu pun kalau anda2 sekalian sudi membaca blog daku ini. Tujuan ku menerapkan banyak2 bahasa nie, spy dapat share ngan kalian la actualy... sak org sarawak nok dah lamak duduk d negeri urang ingat gk ngan bahasa daknya mpun (pd yg sik brapa ingat klaka sarawak jak la).
Ok la... rasanya cukup dah merapu awl2 pagi nie. Untuk post yg pertama nie, takda bende berilmiah pun yg korang dapat terapkan dalam kehidupan korang... Tetapi, nak ucapkan berbanyak2 terima kasih lah kepada anda d luar sana yg sudi membaca blog sy yg first ni. Kalau ada lah...

1 comment:

  1. terima kasih apil kerana sudi membaca blog met..hehe....udah ku baca post ko..

    ReplyDelete

Tudung On-line

There was an error in this gadget