GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Sunday, November 14, 2010

YOU & ME

Assalamualaikum....

Wah, speaking london la pulak entry aku kali nie. Malam tok terasa jak ku mok share pasal nya pasal "YOU" yang ku raised kat title ya. The bonding, the connection, and whatsoever lah yang berkaitan dengan ikatan tok. Yah pertalian diantara aku ngan nya. Kali tok ku dedicate khas lah entri tok buat B yang bakal jadi duda ku. Huhuhu sesungguhnya B, ko lah 1st dihatiku 1st aset besar, ko lah yang ku sayang, siyes B ku sayang gila-gila kat ko. Aku terpaksa juak la kalah ke atas $$$, ukan apa B, ku sa ko deserve org yang lebih layak B. Ukan aku sik layak, layak juak p ku sik rela nak memadukan kau B.

BCP 2078, ko akan sentiasa di hati ku, prestasi ko benar-benar memberansangkan aku. Cheh... lucah lah pulak. Ktk org penah sik belai-belai kereta tak org? mesti penah kan? Cam ya juak aku. Especially bila aku nak jalan jauh. Akan ku pujuknya... mujur hari tok tek nya maseh mengekalkan prestasi nya. Aku bangga ngan ko B. Walaupun umur ko setaun jak beza dari aku (usang kan) p nya tetap gagah. B aku sik kira la org anok ko tua ka apa ka, pada ku kan B, YOU ARE THE BEST! Klak ku kan pastikan yang ko benar2 berbaloi k.

Nya cam tok sebenarnya guys, terharu lah aku juak time drive tek. Kira dalam 2 jam masa memandu dari Miri ke Kuala Lurah ya (lebih kurang la... 2 jam setengah gya) siyes aku rindu nak mbak keta aku sendirik. Walaupun aku banyak beloyar ngan kawan ku tapi hati ku tetap ke kereta aku. Kalau aku sik ngenang border di Limbang, nang ku mbak slow agik. Aku mok lalui atau mok masa berkualiti gitu ngan kereta aku ya. P what to do... aku mengejar border mun tutup kol 10 mati aku, tdo depan gate and kompom g meeting dengan sik mandik esok paginya. Aku tak rela yang itu. Dalam aku berebut-rebut nak balit tek, dapat ku rasa yang kereta aku memahami aku.  Yalah, nya kurang berolah walaupun ku terasa kelas nya agak berat. Seolah-olah nya macam sik maok jak ekot aku balit, seolah-olah sik rela diriknya di evaluate oleh org esok ari. 

Tapi dalam pada masa yang sama nya faham juak ngan keadaan tuannya tok. Nya tauk tuan nya tok kejeron nak ada 'laki' baru. Boh ko jeles B. Baru pun nya B, satu hari kelak nya akan tua juak B. Handsome pun nya B, nya akan berkarat juak p B, aku akan jaganya cam nei ku jaga ko B. hehehehhe (agik juak). Tapi benarlah... pada yang ada kereta sendirik, nya faham apa yang aku maksudkan. Owhh.... jangan sekali-kali ktk orang madah nak jual nya depan-depannya.. faham nya ya. Berolah nya kelak. Kitak org mesti puji-puji nya... tapi ukan ku nak ngajar tak orang pujanya k. Ya syirik ya. Of course la mesti baca lok doa sebelum memulakan perjalanan ya agar perjalanan kita lancar. Insyaallah...

Eh... sik ku tauk apa nak ku repak agik tok ehh... ktk org pun dah boring juak la baca.. Motif aku nulis ri tok, ku nak ngingatkan dirik aku, yang aku sebenarnya sayang ngan kereta aku ya. Banyak kisah suka duka aku ngan nya. Kat kereta ya lah pat aku melepas geram, pat aku nangis bila aku d kecewakan, kereta ya juak lah yang sentiasa menenangkan aku. Mcm nei? Bila aku susah hati, haru biru ka... suka ku mbak keta ku laju-laju. nya pun cam faham ajak. Lancar laju jak, konon2 nya mbak aku lari dari masalah, terceret lah masalah yang dibelakang.Meher lalu jak ehh.... 

Macam-macam lah... berjasa juak kereta ya kat aku, mun nya sekda, cam nei ku nak g keja? cam nei ku nak bejalan bebeli baju,baju kecik baju besar, hp, shopping, n so on. Cam nei aku nak anta mak ku g klinik, cam nei aku nak anta bapak ku g hospital mun nya tiba2 diserang asma, cam nei ku nak anta adik ku g keja mun ari ujan... cam nei aku nak g airport ambik gerek ku? (ehhh ada juak ka?), cam nei aku nak ke esplanade ngegeh2 dating (aih... penahka?) hahahhaha. Saja jak ku nambah yang last ya. Ku ke esplanade semata-mata nak beli jerok mangga n kedondong skali ngan sayap ayam jak selain dari aku lepak berasap d esplanade. huhuhu. And last but not least, mun sekda kereta aku ya... cam nei ku nak mbak kakak ku agak umah Pak Abu... ehhh salah... Umah Jawi yang molah pelamin kakak ku lagi vogue ya (Kak, saja jak ku ngkah tok, nak nambah jasa keta aku).. Eh macam-macam gik lah. Cam nei aku nak ke site kalau keta opis malar jak d pakei oleh syeksen lain.. E banyak lah uols. Kiranya 50 percent lam idup ku adalah bersamanya, selain dari hp, laptop, yang sentiasa berkepit jak ngan aku. Benar jak aie.. rasa cam keta ya d ngkah lam kocek ajak macam aku tok berumah lam kereta jak bunyi kan? 

ehhh panjang indah aku melalut... ngereco kah aku? hahhahahahaha... suka-suka jak bah. kin xcited ku bercerita sal B aku ya. Yalah, nya sik pernah nyakit ati aku macam nei manusia lain nyakit aku, cuma nya kekadang mintak duit ajak la. P mun nya mintak pun ukan juak kay kesenangan org lain. Kay aku juak nak? Sayangilah kereta anda k guys... Macam aku, ku terpaksa juak jual coz ada kehendak lain yang mendesak. Untuk jangka masa panjang juak ku fikirlah. Erm... apa-apa pun wait and see jak lah esok. Aku nak mandik & nak masuk tido lok ehhh...

No comments:

Post a Comment

Tudung On-line

There was an error in this gadget