GIFTS & DAYS

GIFTS & DAYS
EVERYDAYS IS A GIFT TO ME

Monday, November 1, 2010

:: SENYUM & TERUS TERSENYUM ::

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse


---------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum,

Hampir2 tiap2 pagi lagu ni ku dengar, n buatkan aku tersenyum. Cuma pagi tadi x dengar lagu nie. Tak dengar pun aku leh tersenyum. Sebab apa? Ntahlah... xda rasa & xda benda yang nak disedihkan pun. Huhuhuhuhuhu

Walaupun pagi2 masuk office muka senyum, p bila duduk mendraf surat adoi... senyuman ilang. P kejap je... karang asyik tersalah draf pulak. Erm... ini hari kerja ada ok sikit.. esok hari, duduk office lagi ke nak ke site? Lawat2 jerat la kejap. nie yg payah bila Assistant dh cuti emergency... apa nak wat aku kan jenis simpati. huhuhuhu, Awat die report kat aku? nape x report kat bos? 

Best lah jugak rasanya ari nih... siok sangat. Xtau la apa yg nak diseronokkan. Owh ya... Esarli, tahniah2 sebab x lama lagi bergelar Puan.. Puan Esarli Baik. Dah bukan budak lagi kot.HIhihihi Jangan marah ae. 

No comments:

Post a Comment

Tudung On-line

There was an error in this gadget